Wielrennen Limburg
De website voor elke wielerliefhebber

Volta Limburg Classic 2018

Op zaterdag  31 maart 2018 zal de volta Limburg classic voor zowel de dames als heren verreden gaan worden.

Aangaande het heren parcours, is het parcours wat gewijzigd, in Gulpen zullen zij 3 plaatselijke rondes gaan rijden waarna erover Belgische grond gebied richting Eijsden gereden wordt waarna nog 1 plaatselijk ronde gereden zal worden waarna er finish is. 

Voor het parcours zie 


Parcours heren volta Limburg classic 2018
Parcours heren Volta Limburg classic 2018
Parcours_VLC_HEREN_1.pdf (67.21KB)
Parcours heren volta Limburg classic 2018
Parcours heren Volta Limburg classic 2018
Parcours_VLC_HEREN_1.pdf (67.21KB)

Deelnemerslijst mannee Volta Limburg Classic 2018

Feed

26-03-2018, 22:36

Deelnemers lijst Volta Limburg Classic 2018 OVB

NIPPO - VINI FANTINI - EUROPA OVINI 1 - Marco CANOLA 2 - Damiano CUNEGO 3 - Nicola BAGIOLI 4 - Eduard Michael GROSU 5 - Alan MARANGONI 6 - Marco TIZZA 7 - Simone PONZI *R - Damiano CIMA *R - Imerio...   Meer

Route dames wedstrijd
Route dames wedstrijd volta Limburg classic 2018
WedstrijdDamesParcours2017-7.pdf (170.05KB)
Route dames wedstrijd
Route dames wedstrijd volta Limburg classic 2018
WedstrijdDamesParcours2017-7.pdf (170.05KB)

 

 

 

Deelnemerslijst Volta Limburg Classic dames 2018

Feed

26-03-2018, 22:31

Deelnemerslijst 2018 OVB

BOELS DOLMANS CYCLINGTEAM 1 - Karol-Ann CANUEL 2 - Jip VAN DEN BOS 3 - Anna PLICHTA 4 - Skylar SCHNEIDER JOS FERON LADY FORCE 11 - Senna FERON 12 - Kirsten PEETOOM 13 - Kaat HANNES 14 - Céline VAN...   Meer
HOTSPOTS VOLTA LIMBURG CLASSIC 2018 (DEEL 1): VAN DIEPSTRAAT TOT KONING VAN SPANJE

 

Aanstaande zaterdag is het zover: de 45e editie van de Volta Limburg Classic. Hoogste tijd dus om het parcours eens grondig onder de loep te nemen. Dat doen we aan de hand van tien hotspots op de route. Vandaag zijn de eerste vijf hotspots aan de beurt, morgen volgt het overige kwintet.


De Volta Limburg Classic wordt ieder jaar verreden op een loodzware omloop. Steile hellingen, technische afdalingen, het eindeloze draaien en keren; een slijtageslag voor de renners, puur genot voor de kijkers. De koers passeert op zó veel mooie plekken, dat het bijna ondoenbaar is ze allemaal te onthouden. Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom hebben we een lijstje van hotspots voor je samengesteld. Stuk voor stuk belangrijke en attractieve passages op de route van de Volta Limburg Classic.


Opmerking: Tussen haakjes de verwachte doorkomsttijden. Deze zijn afgeleid van het officiële tijdschema, waarbij rekening is gehouden met een gemiddelde snelheid van 40 kilometer per uur. Deze tijden kunnen dus afwijken. De genoemde hellingen in dit eerste deel zijn enkel heuvels die zijn opgenomen in het parcours van de herenwedstrijd. Voor meer details over het parcours, klik hier.


Diepstraat, Eijsden (van 11.00 uur tot en met 17.30 uur)

De Diepstraat in Eijsden vormt uiteraard hét epicentrum van de Volta Limburg Classic 2018. De ploegenpresentatie, de start, de passages van de lokale ronden, de finish, de podiumceremonie. Om het zo overzichtelijk mogelijk te maken, hebben we een beknopte weergave gemaakt van het programma dat zich op en rond de Diepstraat zal afspelen. Zowel voor de heren- als de dameskoers.


Herenkoers
11.00 uur: start ploegenpresentatie 
12.00 uur: neutrale start 
16.46 uur: eerste passage finishlijn 
17.00 uur: finish 
17.15 uur: podiumceremonie 

Dameskoers
12.30 uur: neutrale start 
13.27 uur: eerste passage finishlijn 
14.00 uur: tweede passage finishlijn 
14.32 uur: derde passage finishlijn 
15.05 uur: vierde passage finishlijn 
15.38 uur: vijfde passage finishlijn 
15.48 uur: finish 
17.15 uur: podiumceremonie 

Wil je de verrichtingen op de Diepstraat volgen en tegelijkertijd op de hoogte blijven van het koersverloop? Geen probleem: in de Diepstraat staat een groot tv-scherm te staan, waarop de Volta Limburg Classic live zal worden uitgezonden.


Loorberg, Slenaken (12.50 uur en 14.43 uur)

De koers is amper vijftig minuten oud, de kopgroep heeft zich waarschijnlijk al gevormd en het peloton heeft al zeven beklimmingen achter de kiezen, wanneer de Loorberg opdoemt. Een brede, goed geasfalteerde klim, die geen forse stijgingspercentages kent; een walhalla voor de toerfietser dus. Maar zodra deze heuvel in wedstrijdverband wordt op gefietst, kun je vuurwerk verwachten. Zoals in de Volta Limburg Classic van 2012, toen Nederlands kampioen Pim Ligthart de koers hier openbrak. Natuurlijk is de Loorberg een bekende naam in het internationale peloton, aangezien de beklimming ieder jaar wordt opgenomen in de Amstel Gold Race. Zelfs de Tour de France deed deze befaamde helling ooit aan. Dat was in 2006, toen de Ronde van Frankrijk door een kolkend Zuid-Limburg trok, om uiteindelijk in Valkenburg te finishen.


Camerig Zuid, Epen (13.10 uur)

Het beklimmen van de Camerig doet je in Zuid-Frankrijk wanen. Het golvende, pittoreske landschap, het prachtige panorama, de haarspeldbochten, de betonnen relingen, de stenen kruisen langs de kant van de weg. Deze helling, een favoriet van Michael Boogerd, doet denken aan een Alpencol. Dat maakt de Camerig uniek in zijn soort. Het peloton van de Volta Limburg Classic zal deze heuvel dan ook met het nodige ontzag bedwingen.


Gulperberg Oost, Gulpen (13.27 uur, 14.58 uur, 15.21 uur en 15.42 uur)

Van grote afstand kun je hem al zien liggen: de beruchte Gulperberg. Een akelig steil stuk asfalt dat zich een weg baant tussen de vredige weilanden. Zodra je aan de voet van de klim bent, moet je onmiddellijk naar de kleinste versnelling schakelen. Dan begint het afzien. Staand op de pedalen zwoegt het peloton hier tergend traag naar boven. Ideaal dus om de renners van dichtbij aan te moedigen. Ze zullen je steun hard nodig hebben, want de Gulperberg is een kuitenbijter van formaat. Extra leuk voor de toeschouwers is dat de renners liefst viermaal over de Gulperberg zullen rijden. De laatste drie passages maken deel uit van de drie lokale ronden door Gulpen-Wittem, waarin ook de Koning van Spanje is opgenomen. Beide heuvels moeten drie keer kort na elkaar bedwongen worden, wat ongetwijfeld tot een slijtageslag zal leiden. Enkel de sterkste coureurs zullen zich in de voorhoede van het peloton kunnen handhaven. En dan is er nog de strijd om het Rabobank bergklassement. Bij iedere passage over de Gulperberg én de Koning van Spanje vallen punten voor het bergklassement te verdienen. Spektakel verzekerd.


Koning van Spanje, Gulpen (15.01 uur, 15.24 uur en 15.45 uur)

De heuvel met de mooiste naam van allemaal: de Koning van Spanje. Deze historierijke helling is niet heel steil, maar zou, samen met de Gulperberg, weleens een cruciale rol kunnen vervullen in de Volta Limburg Classic van dit jaar. Na de derde en laatste passage over de Koning van Spanje is het nog ruim veertig kilometer tot de finish. Valt hier de beslissende slag of houden de favorieten de kaarten nog even tegen de borst? Het laatste uur van de koers is met zeven beklimmingen immers nog zwaar genoeg.  

 

Geschreven door Max van den BoornGepubliceerd op 26-03-2018

 

 

De Italiaan Marco Canola is zaterdagmiddag winnaar geworden van de Volta Limburg Classic 2017


Hij kwam na zo'n 200 kilometer door een nat Heuvelland als eerste over de streep in de Diepstraat in Eijsden. Canola versloeg in de laatste meters de Belg Xandro Meurisse en Nick van der Lijke.